l

Societat Catalano-Balear de Cirurgia Maxil·lofacial i Oral

Cirurgia de les orelles: otoplàstia

<< Tornar

L’otoplàstia millora la posició de la orella sigui per corregir un problema estètic de naixement o per tractar lesions. Algunes de les més freqüents son les orelles “en ventall ”, que sobresurten de forma exagerada del contorn de la cara, o orelles massa grans en relació a la resta del cap.

En el cas de la orella, és el cartílag el que dóna forma i posició a l’orella. És per això que la intervenció consisteix en la realització d’una incisió a la part posterior de la mateixa fins arribar al cartílag. Allà es realitzen els punt convenient que permetin plegar el cartílag fins a la posició desitjada.

Després de la cirurgia es pot notar lleugers afectes puntuals degut a la intervenció com petits hematomes, inflor o molèsties. La duració d’aquests efectes és breu i completament normal.

Totes les millores estètiques poden millorar la confiança en un mateix i la satisfacció personal si han arribat a esdevenir un problema d’autoestima. Tot i això, qualsevol cirurgia comporta un risc de sagnats, infeccions o reaccions a l’anestèsia. Consulti el seu cirurgià abans de prendre qualsevol decisió: l’assessorarà i li indicarà les opcions de les que disposa.